Klunen ronDOM

Was jij erbij? Wie heb je meegenomen naar het klunen rondom de Dom? Je hebt toch wel een selfie gemaakt met Bob de Jong!

Bob kluunde zelf een rondje mee en dat ging echt snel. Eerst het startschot geven en daarna erachteraan, hij haalde de deelnemers bijna in. Jongens en meiden zochten naar de beste schaatsen om te klunen. Een rondje alleen of met broer of zus. Vaders maakten geen kans om te winnen.

Als je het moeilijk vond, werd je geholpen door schaatsers van SVU. Was één rondje niet genoeg, dan deed je er nog één en nog één en nog één. Zelfs achteruit klunen werd uitgeprobeerd. Alle deelnemers kregen een medaille en een bidon als aandenken. De winnaars krijgen voor een half jaar een schaatsabonnement. Hierover krijgen zij deze dagen persoonlijk bericht van de trainers van SVU. Voor de vrijwilligers die deze dag een succes maakten, een groot applaus.

Kon je niet bij deze activiteit zijn? Zondag zijn we bij het afsluitende evenement van de Nationale Sportweek. In het Griftpark gaan we dan nog meer schaatsen op het land; oefeningen op de schaatsplank en schaatssprongen met een elastiek. Klik hier voor meer details.

Neem vriendjes of familie mee, dat is wel zo leuk!

#NSW16 #BEACTIVE