Zilver voor SVU bij KPN NK Shorttrack Junioren 

B-junioren Joni Tersteeg en Bram Steenaart behaalden beiden zilver tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren op 4 en 5 maart 2017 in Utrecht.

Zeno de Boer greep net naast de medailles met toch een vermeldingswaardige vierde plaats in de C-categorie. Mooie prestaties van onze SVU-ers en hun coaches! 

Het KPN Nationaal Kampioenschap Shorttrack Junioren vond dit jaar plaats op onze eigen baan. Twee dagen lang streden de beste, jonge shorttrackers van Nederland om de nationale titels in een fantastische ambiance. De hal versierd met vlaggen van alle provincies, er was een lichtshow en een professionele DJ hield de sfeer er goed in.

Prestatie èn organisatie

SVU Shorttrack organiseerde het NK samen met de KNSB. Mede dankzij de inzet van alle tientallen vrijwilligers, die ook nu weer klaar stonden, werd het toernooi een groot succes. In totaal deden zo’n 90 rijders uit het hele land mee uit de C-, B- en A-categorie (van 13 tot 18 jaar). De ijsmeesters van de Vechtsebanen hadden een snelle ijsvloer weten neer te leggen, want er werden veel PR’s gereden!

Zo deden de SVU-rijders het

Heren

  • Junioren C: Zeno de Boer (4), Jari van Polen (7), Pieter Bolsius (9), Mans Boskamp (12) en Martijn Douma (22)
  • Junioren B: Bram Steenaart (2), Caspar Douma (10)
  • Junioren A: Hessel Koot (7), Jos van der Noll (8) en Lucas Bremmer (10)

Dames

  • Junioren B: Joni Tersteeg (2)
  • Junioren A: Emma Toor (8)

Veel medailles voor RTC-Midden

Tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren behaalde het RTC Regio Midden (Skate United), waar ook verschillende rijders van de SVU in schaatsen, de helft van alle medailles in het eindklassement. Coach Wilma Boomstra toont zich tevreden: “We hebben een enorme progressie geboekt, ook als team over de hele breedte. En we zijn nog lang niet klaar: op naar het WK Junioren volgend jaar.”

Boomstra is begin dit seizoen pas gestart als coach van RTC Midden en maakt nu al grote vorderingen met haar team. Zo behaalden haar rijders tijdens het NK 33 van de in totaal 72 medailles, waarvan 20 gouden. “Techniek staat bij mij op nummer 1,” zegt Boomstra. “Techniek, techniek, techniek. Oók tijdens de snelheidstrainingen.” 

Kijk voor het totale eindklassement van het KPN NK Shorttrack Junioren op http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2049