SchaatsenshorttrackUitslagen

Marit Kaats wint Special Olympics shorttrack

Op zaterdag 17 februari was het Nationale Shorttrack Evenement van de Special Olympics voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar voor het eerst georganiseerd op de ijsbaan in Enschede door de Hengelose IJsvereniging.

Na een gezellige ontvangst door een koor van Avelijn (allemaal mensen met een verstandelijke beperking en een hele mooie stem) en de openingsceremonie kon de focus op het schaatsen worden gericht. Marit Kaats heeft de eer van SVU vol overgave verdedigd. Het advies van haar trainingsgenoten om flink te gaan knallen was niet tegen dovemansoren gezegd. Na het inrijden, samen met Jorien Voorhuis, werden de voorrondes gereden van de 1000 en 777 meter. Hier bleek al dat de concurrentie flink aan de bak moest. Marit sloot beide afstanden winnend af. In de middag werden de finales gereden en ook daar was ze onverslaanbaar. Haar techniek en inzet werden door de andere sporters en het publiek geprezen.

Meedoen op zich was al goed, maar Marit heeft het toernooi ook nog eens als overall winnaar afgesloten!

Heel mooi was het om te zien dat alle deelnemers vol emotie en met zichtbaar veel plezier de wedstrijd beleefd hebben. De eed van de Special Olympics die bij de openingsceremonie werd uitgesproken, gold dan ook voor alle sporters: “Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!”. … Dus niets dan respect voor deze mensen waarvoor deelname aan een  sport niet vanzelfsprekend is. Met dank aan alle vrijwilligers in Enschede en binnen SVU voor hun steun en inzet.

Wil je meer weten over Special Olympics? Kijk dan eens op de site.