10 medailles tijdens NK Shorttrack

De shorttrackafdeling van de SVU heeft in het weekend van 17 en 18 maart maar liefst vier allround medailles gewonnen tijdens het KPN Nationaal Kampioenschap Shorttrack Junioren.

Mans Boskamp werd Nederlands kampioen bij de Junioren C, na een fraai duel met Jari van Polen, die tweede werd in deze categorie. Ook Joni Tersteeg viel in de prijzen met een mooie tweede plek bij de A-jeugd en Esther Gijsbers werd derde in het klassement bij de junioren B.

De rijders van de SVU scoorden in totaal tien medailles op de individuele afstanden en drie met de relay-teams (3.000 meter). Sander Uitewaal, voorzitter van SVU Shorttrack, is enthousiast. “Geweldig dat de rijders het zo goed gedaan hebben op onze eigen baan. We hebben zeer veel enthousiaste toeschouwers gehad, van jong tot oud. Dankzij onze vele vrijwilligers werd het allemaal mogelijk. Het was een prachtig evenement waar we van genoten hebben. ”

Strijd om de nationale titels
Tijdens het KPN NK Shorttrack Junioren op 17 en 18 maart streden zo’n negentig rijders om de nationale titels op De Vechtsebanen. SVU Shorttrack organiseerde het evenement dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Ruim negentig rijders van 13 tot 18 jaar uit het hele land stonden aan de start. Er werd gereden op meerdere afstanden: 500, 777, 1000 en 1500 meter.  

Drie relayteams van SVU in de prijzen
Het relayteam met Manouk Gijsbers, Diede van Oorschot, Anne Schermer en Tyche Wamsteker behaalde de tweede plek bij de junioren C (14/15 jaar) en ook het team met Mans Boskamp, Martijn Douma, Jari van Polen en Manel Visscher werd tweede in deze categorie. Bij de junioren A/B (16/19 jaar) behaalden Zeno de Boer, Pieter Bolsius, Caspar Douma en Bram Steenaart een derde plek met hun team.

Individuele medailles waren er voor Mans Boskamp (2x goud), Jari van Polen (2x zilver), Joni Tersteeg (2x zilver), Caspar Douma (zilver) en Esther Gijsbers (3x brons).

Esther Gijsbers wint brons