Schaatsen shorttrack

7 maart 2018 om 20:16

KPN NK Shorttrack Junioren op De Vechtsebanen

Caspar Douma en Ingmar van de Griek (foto: Erwin van de Griek)

In het weekend van 17 en 18 maart 2018 vindt het KPN NK Shorttrack Junioren plaats op De Vechtsebanen in Utrecht. De beste jonge shorttrackers van Nederland strijden dan om de nationale titels. Ook elf rijders van Schaatsvereniging Utrecht doen mee (waarvan er acht ook behoren tot SkateUnited RTC Midden).

Na het succes van vorig jaar organiseert Schaatsvereniging Utrecht (SVU Shorttrack) nu voor de tweede keer het Nationaal Kampioenschap in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Ruim negentig rijders van 13 tot 18 jaar uit het hele land staan straks aan de start. De wedstrijd begint zaterdagmiddag en eindigt zondag rond 17.00 uur. Er wordt gereden op meerdere afstanden: 500, 777, 1000 en 1500 meter.

Shorttrack op de kaart
Sander Uitewaal, voorzitter van SVU Shorttrack: “Prachtig dat wij als SVU nu opnieuw het NK Junioren mogen organiseren. Een nationale wedstrijd met allure, waar ambitieuze junioren het hele jaar voor trainen en naar toeleven. Een mooie kans ook voor sportliefhebbers om te komen kijken, want hier rijden de Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt van de toekomst.”

Veel talent uit onze eigen regio
Ook talentvolle rijders uit onze eigen regio doen mee aan het NK. Zoals de leden van SVU Shorttrack: Mans Boskamp, Martijn Douma, Manouk Gijsbers, Diede van Oorschot, Jari van Polen (Junioren C), Zeno de Boer, Pieter Bolsius, Esther Gijsbers (Junioren B), Caspar Douma, Bram Steenaart en Joni Tersteeg (Junioren A). Bram Steenaart reed begin maart mee met het WK Shorttrack Junioren en behaalde daar brons met de relay.

Ook alle twintig rijders van SkateUnited RTC Midden Shorttrack (Regionaal Talentencentrum) doen mee. Zij staan onder leiding van Wilma Boomstra. Boomstra is onlangs uitgeroepen tot sportcoach van Utrecht 2017.

Regiocompetitie op zaterdagochtend
Voorafgaand aan het KPN NK Junioren wordt zaterdagochtend 17 maart de landelijke finale van de regiocompetities shorttrack gereden. De acht beste meisjes en acht beste jongens van de E- en D-junioren uit het eindklassement van de regiocompetities Noord-Oost, West en Zuid (met Luxemburg/België) doen hier aan mee.

Kom kijken en aanmoedigen, toegang is gratis!

Download Persbericht
Download Poster

Poster KPN NK Shorttrack Junioren 17 en 18 maart Vechtsebanen Utrecht, toegang gratis