SVU sterk op EK Shorttrack Junioren

Wist je dat we als SVU met 6 man sterk vertegenwoordigd waren tijdens de Europa Cup Final in Letland? V.l.n.r. Jari van Polen (C), Joni Tersteeg (A), Janna Bolsius (D), Mans Boskamp (C), Bram Steenaart (A) en coach/trainer Bas van Weerden.

Bram Steenaart wist met zijn relayteam goud te bemachtigen. Daarnaast scoorde hij een (individuele) zilveren medaille op de 1500 meter. Jari van Polen behaalde een derde plek in het eindklassement van de junioren C en een bronzen plak op de 500 meter.

De beste rijders van West-Europa én Oost-Europa

De vijf rijders van SVU Shorttrack hadden zich het afgelopen seizoen gekwalificeerd voor de Europa Cup Finale junioren door te eindigen in de top acht van de West-Europese StarClass competition (bestaande uit drie wedstrijden). Tijdens de Europacup streden zij tegen de acht beste rijders uit de Oost-Europese Danubia Cup. De finale werd dit jaar georganiseerd in Ventspils (Letland) van 23 t/m 25 maart 2018.

Nederland sterk aanwezig

Maar liefst 27 Nederlandse shorttrackers mochten meedoen aan het EK. In verschillende leeftijdscategorieën gingen zij de strijd aan om de titels. Met veel succes. Kijk voor alle uitslagen op www.shorttrackonline.info.