Inline-skaten Uitslagen

20 mei 2018 om 20:45

Marit Nationaal Skeelerkampioen 1000 meter

Ook dit jaar organiseerde Schaats- en Skeelervereniging Almere het NK G-Inline-skate. Marit heeft namens SVU mee gedaan op de 500 en de 1000 meter. Wat een geweldige wedstrijden hebben we gezien. Je kunt zien dat iedereen elk jaar beter wordt en de deelnemers steeds meer aan elkaar gewaagd zijn.  Marit kon zich dit jaar meten met de concurrentie die vorig jaar voor haar nog onbereikbaar was. Sommige wedstrijden werden pas in de laatste meters beslist. Alleen hard rijden is niet meer genoeg. De rit goed indelen en op het juiste moment inhalen is nu zeker zo belangrijk. Hier kwamen de lessen van Jacob goed van pas. Met Wouter heeft ze extra geoefend om bij het skeeleren goed op haar rechterbeen te staan.

De resultaten waren dan ook fantastisch. Marit werd tweede op de 500 meter en was (duidelijk hoorbaar!) heel blij met dit resultaat. Maar de grootste verrassing was de 1000 meter. Vorig jaar was ze derde op deze afstand. Maar nu reed ze een slimme race door niet te snel te starten. Pas in de laatste ronde voerde ze het tempo op en kon ze in de laatste meters de koppositie pakken. Met een schoenlengte voor op nummer twee pakte ze de eerste prijs en mag ze zich nationaal kampioen noemen op de 1000 meter. Een mooie gouden medaille en een nationaal shirt waren haar beloning.

De wedstrijd van zaterdag 19 mei was georganiseerd onder de vlag van de KNSB en staat open voor alle G-sporters uit Nederland. Uiteraard is de titel (per afstand) voor de allersnelste rijder uit het deelnemersveld en wordt er alleen onderscheid gemaakt tussen dames en heren.
Dit is anders bij de wedstrijden die georganiseerd worden door Special Olympics Nederland. Hier wordt door een divisioning systeem de sporter zo  ingedeeld dat iedereen ondanks zijn beperking de competitie aan kan gaan met zijn tegenstander. Over drie weken zijn van de Special Olympics Nederland de Nationale Spelen en daar Marit wil dan natuurlijk ook graag weer de snelste zijn. Een nationale titel achter je naam geeft gelukkig veel zelfvertrouwen.