Inline-skatenUitslagen

Marit wint twee maal zilver bij Special Olympics

Afgelopen weekend heeft Marit meegedaan aan de Nationale Spelen van de Special Olympics.
Haar nieuwe SVU-pak en ook nog nieuwe wielen hebben haar zo veel zelfvertrouwen gegeven dat ze vol goede moed naar Doetinchem vertrok.

Na de opening op vrijdag in het stadion van De Graafschap, begonnen op zaterdag de voorrondes. De finales stonden voor zondag op het programma. Beide dagen scheen de zon volop en werd het flink warm op de baan. Dat maakte de wedstrijden wel zwaar, maar de prestaties hebben daar niet onder geleden. Marit reed de 500 en 1000 meter en op beide afstanden was de concurrentie zwaar. Bij de finale van de 500 meter maakte een van haar tegenstanders een onverwachts snelle start, waarbij de anderen direct een flinke achterstand hadden. Maar in het tweede deel van de wedstrijd kon Marit zich terug vechten naar een tweede plek en veroverde daarmee een zilveren plak. Bij de finale van de 1000 meter konden de krachten beter verdeeld worden en ook hier veroverde Marit een tweede plek. Van de vier afstanden die ze reed, reed ze drie keer een dik persoonlijk record. Super trots en zeer tevreden kwam ze dus met twee medailles thuis.

Kijk hier voor een impressie van het Inline-skaten van de Specials Olympics.

Naast twee medailles kreeg Marit een uitnodiging om mee te rijden op maandag 2 juli tijdens het WK Inline-skaten in Heerde. De snelste G-schaatsers van Nederland rijden daar een 500 meter.
Daarna staat de 1000 meter voor junioren en de 500 meter sprint voor de heren senioren op het programma. Voor Nederland rijden daar onder andere Michel en Ronald Mulder. En nu zal Marit namens SVU ook voor haar kansen gaan.