Schaatsenshorttrack

Europese Star Class Competition Shorttrack succesvol!

Vijf podiumplaatsen voor Utrecht tijdens eerste Europese Star Class Competition Shorttrack

Met vijf klassementsmedailles ging SkateUnited RTC Midden uit Utrecht naar huis na de eerste wedstrijden van de Europese Star Class Competition Shorttrack. Goud was er voor Bram Steenaart (Junior A) en Xandra Velzeboer (Junior B). Kay Huisman (Senior), Emma van Zuijlen (Junior A/Senior) en Diede van Oorschot (Junior C) behaalden alle drie een mooie bronzen plak.

De eerste Star Class wedstrijden van het schaatsseizoen vonden plaats in Hasselt afgelopen weekend (voor Junior A, B en Senior) en in Dresden eind oktober (voor Junior D en C). In totaal deden 20 rijders van het RTC Midden mee. Zij streden drie dagen lang tegen de 300 beste jonge shorttrackers van West-Europa.

De rijders uit Utrecht behaalden in totaal twaalf afstandsmedailles: drie gouden, vijf zilveren en vier bronzen. Naast Bram, Xandra, Kay, Emma en Diede wist ook Yael Prenger een plak te pakken. Zij werd tweede op de 1.000 meter.

Twee competities in Europa
In Europa bestaan twee competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (Star Class Competition) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). Per competitie worden drie wedstrijden gereden met elke keer drie afstanden: 500, 1.000 en 1.500 meter. De top-8 rijders per categorie gaan naar de Junior Europa Cup Finale volgend jaar (maximaal drie rijders per land).

Over SkateUnited
SkateUnited ondersteunt jonge talenten uit Midden-Nederland op hun weg naar de nationale top in het shorttrack, langebaanschaatsen en inline-skaten. Met een door de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) geaccrediteerd Regionaal Talentencentrum (RTC) en zeven opleidingsteams op De Vechtsebanen in Utrecht. Het RTC Shorttrack bestaat uit 24 rijders tussen de 14 en 22 jaar en staat onder leiding van Niels Kerstholt.