SchaatsenVereniging

Roland Zuurveld vrijwilliger van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst heeft Roland Zuurveld de G.H. Wolbers Wisselbeker ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat hij het afgelopen jaar heeft verricht. Roland staat in de winter als trainer op het ijs om zowel junioren als marathonrijders nog steller te laten schaatsen. In de zomer is hij op de Nedereindse Berg te vinden, om daar jong en oud met een droogtraining in conditie en shape te houden voor de winter. Een trainer die met veel energie en overtuiging aan de slag gaat en op wie we als vereniging vaak een beroep kunnen doen. En iemand die zich ook aan de vergadertafel laat horen.

Zo trad Roland 3 jaar geleden toe tot de Baancommissie, niet vermoedend dat er even later veel ontwikkelingen zouden zijn in het Gewest NH-U die voor Utrecht niet zonder gevolgen bleken. Na veel vergader en ritjes naar Purmerend is vorig jaar de Baanvereniging Utrecht opgericht en Roland tot voorzitter benoemd. Met name voor zijn rol in de BVU en al het werk dat hij daarvoor heeft verzet, naast zijn trainingsactiviteiten bij SVU, gaat de beker naar Roland. Voor velen van ons is de BVU misschien niet zo bekend, maar zij zetten zich ervoor in dat leden van de 23 verenigingen die in Utrecht actief zijn, kunnen genieten van de schaatssport. Des te meer reden om deze vrijwilliger in het zonnetje te zetten.