SchaatsenshorttrackVereniging

Kom kijken bij de KNSB Cup Shorttrack op 16 februari

Esther Gijsbers (95) van de SVU bij de start

Op zaterdag 16 februari zijn de beste shorttrackers van Nederland te vinden op De Vechtsebanen. Kom ook kijken!

De wedstrijddag bestaat uit een ochtenddeel met de langzamere rijders – toch nog heel snel – en in de middag scheren de toppers over de (binnen)baan. Er doen 115 schaatsers van clubs uit heel Nederland mee, met uiteraard ook veel deelnemers van de SVU en SkateUnited RTC Midden. Plus enkele rijders van het Nederlands Team Shorttrack (NTS).

1.000 meter

Op het programma staat de 1.000 meter. Deze wordt drie tot vier keer gereden door alle deelnemers. Het gaat niet om de snelste tijd, maar wie er het eerste over de streep is.

Gratis toegang

De wedstrijdcommissie van SVU Shorttrack organiseert deze dag. Het exacte programma is op de dag zelf te vinden op www.shorttrackonline.info onder het kopje KNSB Cup 6. De toegang is gratis.

De KNSB Cup

De KNSB organiseert elk schaatsseizoen 5 à 6 KNSB Cups. Om deel te mogen nemen aan deze competitie moeten de rijders een limiet hebben gereden. Deze verschilt per leeftijdscategorie.

Kom ons aanmoedigen

Vanuit de SVU rijden mee: Klaske Baars, Esther Gijsbers, Manouk Gijsbers, Anne Schermer, Joni Tersteeg, Diede van Oorschot, Pieter Bolsius, Mans Boskamp, Caspar Douma, Martijn Douma, Bram Steenaart, Arthur van Dijk, Jari van Polen en Manel Visscher.