Diede Nederlands én Europees kampioen shorttrack

Diede van Oorschot heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Zowel bij de Langebaan als Shorttrack heeft ze van zich laten horen. Bij de Langebaan deed Diede mee aan het NK (4e),  aan de Viking Race (7e) en werd ze clubkampioen in haar categorie.

Bij Shorttrack werd zij vorige week Nederlands kampioen junioren C. Diede won de 1000m en reed een ijzersterke superfinale. Door de punten die zij met die winst in de wacht sleepte,  stelde zij het eindklassement veilig. Het waren twee spannende dagen. Na afloop zei Diede hierover: “Ik probeerde ontspannen te blijven en nu sta ik hier met goud.”

 

Met het gouden gevoel in de benen ging Diede het EK voor junioren in en de goede vorm zette zij voort. Zeker op de laatste dag toonde zij haar overmacht. De 1000m reed zij vanaf de start op kop en die voorsprong heeft ze niet meer uit handen gegeven. Daarmee won Diede het klassement en de Europese titel. Overigens wist zij zich te plaatsen voor deze Europa Cup Final door in januari de Star Class Competition te winnen.

Gefeliciteerd Diede! SVU is trots op je.

 

 

Uitgebreide verslagen van het NK en EK lees je op schaatsen.nl

 

Foto gemaakt door Henry Koen