Marit maakt haar droom waar

De afgelopen weken vertoefde Marit in Abu Dhabi om op het onderdeel inline-skaten mee te doen aan de Special Olympics World Games. Marit had een startplek op de 500m en 1000m individueel en op  de mix-relay 4 * 100m.

Vanwege de hoge temperatuur in Abu Dhabi was het inline-skaten georganiseerd in een overdekte hal op een houten vloer. Als je gewend bent op asfalt te rijden, is dat even wennen. In het begin waren er dan ook best wat valpartijen. En de smalle baan maakte het niet makkelijk een eigen slag te maken. Dat betekende dat er hier en daar penalty’s werden uitgedeeld. De Special Olympics konden zich verheugen in veel belangstelling van de media in Nederland en ook ter plaatse: de Nederlandse ambassadeur zat regelmatig op de tribune en er was zelfs een ontmoeting met ZKH Sheikh Bin Zayed.

Voor vertrek had Marit gezegd dat ze meedoen belangrijk vond en een vaantje al goed was. Stiekem droomde zij natuurlijk van meer en die droom maakte zij waar. Marit kwam namelijk terug naar Nederland met een PR op de 500m, een bronzen medaille op de 1000m en goud op de relay.

Van harte gefeliciteerd, Marit!

 

 

Wil je meer weten over de ervaringen van TeamNL Inline-skaten? Neem dan eens een kijkje op de speciale Facebookpagina

 

 

Marit was zelf ook regelmatig in de media:

  • interview AD, 9 februari
  • interview RTV Utrecht, 9 februari
  • te gast bij talkshow Zzzondag in Stadsschouwburg Utrecht, 3 maart
  • interview AD, 23 maart