KNSB Cup Shorttrack op 9 november

KNSB Cup Shorttrack Arthur van Dijk

Zaterdag 9 november 2019 vindt de eerste KNSB Cup Shorttrack van het seizoen plaats op onze (binnen)baan. Op het programma staat de 1.000 meter. Kom ook kijken! 

SVU Shorttrack organiseert de eerste KNSB Cup van het seizoen op De Vechtsebanen. In de ochtend rijden de D, E en F-divisies en ’s middags zijn de (snellere) A, B en C-divisies aan de beurt. De hele dag valt er wat te beleven. De entree is gratis. Het exacte programma is op de dag zelf te vinden op www.shorttrackonline.info onder het kopje KNSB Cup 1.

Kwalificatie voor NK

In de KNSB Cup rijden de snelste rijders van Nederland. Zij moeten aan een bepaalde limiet voldoen om mee te kunnen doen. Deze verschilt per leeftijdscategorie. De jongste rijders zijn C-junioren. Door deelname aan de KNSB Cup, bestaande uit vijf tot zes wedstrijden, kunnen rijders zich kwalificeren voor het NK Shorttrack.

Veel SVU-ers rijden mee

De SVU is goed vertegenwoordigd in de KNSB Cup met Caspar Douma, Martijn Douma, Bram Steenaart, Esther Gijsbers, Manouk Gijsbers, Arthur van Dijk (zie foto), Jari van Polen, Luna van Polen, Mans Boskamp, Manel Visscher, Pieter Bolsius, Pelle Bolsius, Janna Bolsius, Zeno de Boer, Diede van Oorschot, Klaske Baars, Léon Visser, Daniel Brouwer en Asif Muhammad.

Fotocredits: @shorttrackfotos