Clubkampioenschap SVU Trimmers en Langebaan

Het is zondag 15 december 2019 de datum van de gezamenlijke clubkampioenschappen bij de sectie Jeugdschaatsen, Trimmers en Langebaan.

Als eerste zijn onze jongste rijders aan de beurt. De jeugdschaatsers die proeven hoe het is om wedstrijden te rijden. Dat is spannend voor ze, gelukkig gaan ze gezamenlijk het ijs op en rijden ze tegen elkaar. Ze kunnen ook meteen afkijken hoe het bij de pupillen (de jongste wedstrijdrijders) aan toe gaat. Enkele van hun zijn nog maar net jeugdschaatsen af en zijn nu al helemaal gewend aan het wedstrijd rijden.
Iedereen heeft goed gereden en de prijsuitreiking is een groot feest waar de snelste rijders worden gehuldigd.

Daarna de beurt aan de junioren, senioren en masters langebaan wedstrijdrijders en de groep Trimmers. Je ziet de ervaring van de wedstrijdrijders, maar de groep trimmers doen hun uiterste best om ook alles eruit te halen en goede eindtijden neer te zetten.

Voor de snelste dames en heren is er nog een 3de afstand om te bepalen wie dit seizoen zich de SVU clubkampioenen kunnen noemen. De dames mogen dat laten zien op de 1500 meter en bij de heren wordt er nog een 3km gereden.

Na de wedstrijd is er de traditionele afsluiting met prijsuitreiking in het KNSB cafe. Ondanks het al late tijdstip op de zondagavond, zit het KNSB cafe toch behoorlijk vol. Alle winnaars mogen, begeleid door applaus, hun bekers komen ophalen.
Als laatste is de huldiging van de clubkampioenen. De eer dit jaar gaat naar Eveline van der Kist en Rick van Hemert.

Tot volgend seizoen bij het SVU Clubkampioenschap.

Alle klassementen kun je terug kijken op: https://drive.google.com/file/d/1Zf5V9EVstAhaGr1tmZjSrl6k3VYLfvA1/view