Frank Spoel vrijwilliger van het jaar

Na afloop van de clubkampioenschappen is de G.H. Wolbers wisselbeker voor de vrijwilliger van het jaar uitgereikt aan Frank Spoel. Met zoveel deelnemers is het voor hem iedere keer weer een gepuzzel om de avond- en ritindeling voor elkaar te krijgen. Dat vraagt wat voorbereiding en overzicht op de avond zelf. Ook nu verliep het kampioenschap weer vlekkeloos. Overigens is Frank al jarenlang actief bij SVU. Eerst als trainer bij de sectie langebaan, daarna als jeugdschaatsbegeleider. Toen zijn kinderen gingen schaatsen, was dat voor Frank aanleiding niet stil te blijven staan of zitten langs de kant. Na enige tijd werd hij gevraagd jurycoördinator te worden. En ook die taak pakte Frank met veel enthousiasme op. Na een korte tijd bij de Baancommissie te hebben gezeten, heeft hij zich nu helemaal toegelegd op jureren. Het korps juryleden is onder de bezielende leiding van Frank verder uitgebreid, waardoor schaatsers hun wedstrijden in Utrecht kunnen rijden. Recent hebben zelfs 5 leden de reglemententoets Basis Jury met goed gevolg afgelegd. Momenteel volgt Frank de opleiding tot nationaal scheidsrechter. We gaan dus nog veel van hem horen.

Nogmaals vanaf deze plaats een dank aan Frank voor al zijn inzet voor de vereniging!