Daikin NK Inlineskaten Marathon voor heren op Nedereindse Berg

Op zaterdagavond 21 augustus 2021 organiseert Schaatsvereniging Utrecht (SVU) samen met de KNSB het Daikin NK Inlineskaten Marathon voor senioren mannen. Deze wedstrijd kon vanwege slecht weer niet worden uitgereden tijdens het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam op 7 augustus jl.

De wedstrijd wordt nu speciaal voor de heren georganiseerd op de Nedereindse Berg in Utrecht, waar om 18:30 uur het startschot zal klinken.

Op het parcours kunnen de rijders hun hart ophalen. De baan heeft een lengte van 2200 meter met daarin een venijnige heuvel die dus meerdere malen bedongen moet worden om aan de marathonafstand te komen.

Publiek is welkom bij deze wedstrijd. Houd wel de media en schaatsen.nl in de gaten voor de laatste berichten omtrent COVID-19 maatregelen om als publiek aanwezig te kunnen zijn. We gaan ervan uit dat je welkom bent op vertoon van een QR-code van een geldig vaccinatiebewijs, een negatieve testbewijs via Testen voor Toegang of recent herstelbewijs.

Sinds vorig jaar hebben veel mensen de skates onder gebonden en is de populariteit van de sport enorm gegroeid. Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid de kunst van toppers van dichtbij af te kijken.

Over het waarom van deze ingelaste wedstrijd kun je meer lezen op de website van KNSB en schaatsen.nl