Marathonwedstrijden een succes

Op vrijdag 23 juli 2021 werden de KNSB Reggeborgh Sprint en Marathon Inline-skaten verreden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Een professioneel verslag van die wedstrijd is te vinden op schaatsen.nl.

Tussen de Sprint en Marathon was een regiowedstrijd geprogrammeerd, de Dave van Dam Marathon. In dit geval bijna een halve marathon.

Bij de dames wist SVU’er Janneke Tax als eerste over de streep te komen. Al direct na de start zat Janneke in een goed peloton net achter het groepje met de snelste mannen, waarbij zij het kopwerk in de achtervolgersgroep niet schuwde. Door goed clubwerk werd Janneke net voor de laatste ronde goed afgezet door (Hans en Hein en reed zij met overmacht weg van haar concurrenten. Die hadden geen antwoord op deze eindsprint van Janneke.

Hoewel Janneke op de finishstreep baalde dat zij niet in de eerste groep zat, was ze al snel toch tevreden over de hoogste plek op het damespodium.

Onze secretaris heeft de hele avond met camera op en rond de baan gelopen en dat leverde een mooie sfeerimpressie op.