De vereniging

Schaats Vereniging Utrecht (SVU) is een vereniging met voor elk wat wils. Van jong tot oud, van trimmer tot wedstrijdrijd(st)er, je bent bij ons welkom!

SVU is opgericht op 3 oktober 1967 en telt inmiddels ruim 700 leden, verdeeld over zes secties: jeugdschaatsen, langebaan, marathon, shorttrack, trimmers en inline-skaten / skeeleren. De sectie shorttrack heeft zelfs de kernsportstatus van de gemeente Utrecht.

De schaatsers van SVU trainen op de Vechtsebanen ; de inline-skaters op de Nedereindse Berg.

Niet alleen in de winter zijn we actief, ook in de zomer wordt er door de diverse secties getraind, op de fiets of in het bos.

SVU heeft aan het begin gestaan van de schaatscarrière van Jochem Uytehaage (o.a. winnaar van Olympisch goud en een wereldtitel allround bij langebaan) en Annita van Doorn (diverse EK’s en een WB gewonnen en hoge klasseringen bij Olympische Spelen en WK shorttrack).

Gezien de grote instroom van talentvolle jeugdleden zien we de vijftigste verjaardag van SVU vol vertrouwen tegemoet.

2 gedachten over “De vereniging

1. Goedemorgen,
    Onze dochter Noor van 6,5 jaar (in oktober 7 jaar) is een fanatieker schaatster en inlineskater. Voor de zomer zouden we haar graag willen opgeven voor inlineskaten en voor nieuwe schaatsseizoen zou ze graag willen opgeven voor jeugd shorttrack.

We zien graag informatie en prijzen tegemoet.

2. Bedankt voor je bericht.
    Als je je dochter even via dit formulier https://svutrecht.nl/proefles/
    aanmeld voor een proefles bij de sectie Inline-skaten en Shorttrack, dan kunnen beide secties contact met jullie opnemen en alle informatie geven die gewenst is.