Schaatsabonnement

Abonnementen kunnen alleen worden aangevraagd door leden van de SVU. Een abonnement vraag je aan als je op een bepaald trainingsuur wil deelnemen aan schaatstrainingen binnen een bepaalde discipline. Binnen de SVU zijn de volgende schaatsdisciplines mogelijk:

Discipline Afkorting Sectie
Langebaan LB Langebaan
Marathon MA Marathon
Shorttrack ST Shorttrack
Trimmers TR Trimmers

Voor kinderen tot 12 jaar bestaat er speciale Jeugdabonnementen waarbij het lidmaatschap gecombineerd wordt met het Jeugdschaatsabonnement (Georganiseerd door de Sectie Jeugdschaatsen) of Shorttrack Schaatsklasabonnement (Georganiseerd door de Sectie Schorttrack). Deze jeugdabonnementen zijn ook inclusief een inlineskateabonnement. Meer info over deze Jeugdabonnementen

Alle mogelijke abonnementen (trainingsuren) met de bijbehorende discipline zijn te vinden in dit overzicht. Leden kunnen in principe een willekeurige combinatie van abonnementen aanvragen, de enige restrictie is dat TR abonnement(en) niet gecombineerd kunnen worden met LB/MA abonnementen. De abonnementen worden door de SVU aangevraagd bij het gewest Noord-Holland/Utrecht. De hoogte van de abonnementskosten worden door het gewest vastgesteld en worden door de SVU inclusief Trainers- en EHBO-toeslag in rekening gebracht.

Wedstrijdlicentie
Om met te kunnen doen aan wedstrijden is een (wedstrijd)licentie nodig. Met ingang van seizoen 2015-2016 wordt deze wedstrijdlicentie rechtstreeks door de KNSB uitgegeven en niet meer via de verenigingen. Kijk hiervoor op mijn KNSB. De kosten voor een wedstrijdlicentie zijn (vanaf 1 juni 2017):

Leeftijd tarief
19 jaar en ouder € 37,50
13 t/m 18 jaar € 22,50
t/m 12 jaar € 10,00

Overige kosten
Voor alle Langebaan/Marathon/Trimmers abonnementen is de toegang tot de ijsbaan geregeld via een toegangspas. Voor deze pas word eenmalig € 2,50 administratiekosten in rekening gebracht. Op deze pas kunnen meerdere abonnementen “geladen” worden en is voor meerdere seizoenen geldig; goed bewaren dus! Bij verlies kan een duplicaat bij de kassa van de ijsbaan verkregen worden à € 2,50.