Inline-skaten voor jeugd

De jeugd traint op maandag en woensdag om 18:30 – 19:30 op onze inline-skatebaan De Nedereindse Berg.

Bij het trainen van de jeugd tot ongeveer 12 jaar staat plezier voorop. We proberen met leuke en afwisselende trainingen de kinderen enthousiast te maken voor het inline-skaten. Dat doen we met oefeningen met technische aanwijzingen, met behendigheidsspelletjes, met wedstrijdjes en door ook op de grote baan te rijden. Spannend om die eerste keer van de helling af te gaan! Als ouders mee willen doen en helpen met de training dat kan dat altijd. Als je nog niet zeker bent of je het wel leuk vindt, dan kom gewoon is kijken of doe mee met een proefles.

Proefles
Ben je nieuwsgierig, wil je het inline-skaten een keer uitproberen?
Meld je hier aan voor een proefles.

Materiaal
Als beginner kun je het beste uit de voeten met skates met een hoge stevige schoen en wat kleinere wieltjes (80 mm). Meer gevorderde rijders kiezen als snel voor skeelers met een lagere schoen en grotere wielen (90-125 mm).

Bescherming is belangrijk en het dragen van pols-, ellenboog en kniebescherming raden we aan. Het dragen van een helm tijdens de trainingen stellen we in ieder geval verplicht. Als lid van SVU kun je ook clubkleding aanschaffen. Zie daarvoor de informatie hierover elders op de site.

Beginnende skaters
De lessen voor de beginnende skaters worden gegeven door ervaren trainers. We gaan er wel vanuit dat je eerder op skeelers gereden hebt en dat je redelijk vooruit kan komen. Je leert hoe je goed op de skates moet staan, hoe je moet afzetten en hoe je “pootje over” moet doen. Het leren van verschillende remtechnieken is erg belangrijk als je gaat skaten. Het doel is je in één of twee seizoenen goed te leren skaten, zodat je daarna met de gevorderden kan meerijden.

Gevorderden
De trainingen worden uitgevoerd aan de hand van schema’s die de trainers opstellen. Bij de gevorderden groepen wordt gewerkt om je techniek, snelheid en conditie te verbeteren.

Lid worden?
Kom je bij ons inline-skaten? Word lid van SVU en betaal alleen de jaarlijkse contributie.