Inline-skaten voor volwassenen

De volwassenen trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 19.30 tot 20.45 uur op onze inline-skatebaan De Nedereindse Berg.

Wanneer je bij SVU gaat trainen, kijken we in welke groep je het beste past. Maak je snel vorderingen, dan schuif je door naar een volgende groep. Voor volwassenen hebben we 4 niveaus: beginners, gevorderden, marathon en wedstrijd.

Proefles
Ben je nieuwsgierig, wil je het inline-skaten een keer uitproberen?
Meld je hier aan voor een proefles.

Materiaal
Als beginner kun je het beste uit de voeten met skates met een hoge stevige schoen en wat kleinere wieltjes (80 mm). Meer gevorderde rijders kiezen als snel voor skeelers met een lagere schoen en grotere wielen (90-125 mm).

Bescherming is belangrijk en het dragen van pols- ellenboog en kniebescherming raden we aan. Het dragen van een helm tijdens de trainingen stellen we in ieder geval verplicht. Als lid van SVU kun je ook clubkleding aanschaffen. Zie daarvoor de informatie hierover elders op de site.

Beginnende skaters
De lessen voor de beginnende skaters worden gegeven door ervaren trainers. We gaan er wel vanuit dat je eerder op skeelers gereden hebt en dat je redelijk vooruit kan komen. Je leert hoe je goed
op de skates moet staan, hoe je moet afzetten en hoe je “pootje over” moet doen. Het leren van verschillende remtechnieken is erg belangrijk als je gaat skaten. Het doel is je in één of twee seizoenen goed te leren skaten, zodat je daarna met de gevorderden kan meerijden.

Gevorderden en recreanten
De trainingen worden uitgevoerd aan de hand van schema’s die de trainers opstellen. Bij de gevorderden groepen wordt gewerkt om je techniek, snelheid en conditie te verbeteren. Je kan je gedurende het seizoen specialiseren in inline-(speed)skaten, toer- of marathonskaten.

Marathongroep
Voor de ervaren inline-skaters en schaatsers wordt er getraind in de zogenoemde marathongroep voor de skater met de lange adem. De trainers hebben aandacht voor het verfijnen van de techniek. In de trainingen wordt ook de nadruk gelegd op pittige opdrachten die worden uitgevoerd in diverse aantrekkelijke variaties, gebaseerd op techniek, snelheid, groepsdiscipline en lange afstand. Gedurende de zomer wordt er dikwijls onderling afgesproken deel te nemen aan toertochten of wedstrijden door het hele land.

Wedstrijdrijders
De wedstrijdrijder,s die zowel deelnemen aan regionale als landelijke wedstrijden, worden getraind en gecoacht door gediplomeerde trainers. De trainingen worden vaak gebruikt als voorbereiding op komende wedstrijden. Het parcours, de beklimming en afdaling vormen een uitgesproken locatie om gerichte en stevige trainingen te doen.

Lid worden?
Kom je bij ons inline-skaten? Word lid van SVU en betaal alleen de jaarlijkse contributie.