Inline-skaten voor volwassenen

De volwassenen trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur op onze inline-skatebaan De Nedereindse Berg.

Wanneer je bij SVU gaat trainen, kijken we in welke groep je het beste past. Maak je snel vorderingen, dan schuif je door naar een volgende groep. Voor volwassenen hebben we 4 niveaus: beginners, gevorderden, marathon en wedstrijd.

Proefles
Ben je nieuwsgierig, wil je het inline-skaten een keer uitproberen?
Meld je hier aan voor een proefles.

Materiaal
Als beginner kun je het beste uit de voeten met skates met een hoge stevige schoen en wat kleinere wieltjes (80 mm). Meer gevorderde rijders kiezen als snel voor skeelers met een lagere schoen en grotere wielen (90-125 mm).

Bescherming is belangrijk en het dragen van pols- ellenboog en kniebescherming raden we aan. Het dragen van een helm tijdens de trainingen stellen we in ieder geval verplicht. Als lid van SVU kun je ook clubkleding aanschaffen. Zie daarvoor de informatie hierover elders op de site.

Beginnende skaters
Bij de beginnersgroep werken we vooral aan de techniek. Dit doen we in de thema’s balans, afzet, houding, en later in het seizoen ook de bocht. Naarmate het seizoen vordert zal er meer aan conditie worden gedaan.
Je kunt in deze groep terecht als je net met skaten of skeeleren begint, en ook als je, na een tijd niet actief te zijn geweest, de draad weer op wilt pakken en de techniek-basis wilt verstevigen.
Als de techniek en de snelheid voldoende opgebouwd zijn, dan kan je doorstromen naar de gevorderdengroep.

Gevorderden
De trainingen worden uitgevoerd aan de hand van schema’s die de trainers opstellen. Bij de gevorderden groepen wordt gewerkt om je techniek, snelheid en conditie te verbeteren. Je kan je gedurende het seizoen specialiseren in inline-(speed)skaten, toer- of marathonskaten.

Marathongroep (woensdag)
De marathongroep traint voornamelijk voor het ontwikkelen van duur en techniek, waarbij o.a. gestuurd wordt op houding en basisbeweging. Deze sturing is nodig om snelheid te ontwikkelen en te behouden. Plezier en samen trainen is een belangrijk onderdeel van het geheel. Zo zal niet altijd intensief en lang getraind worden, maar is bijvoorbeeld interval een mooie afwisseling en een belangrijk deel van sommige trainingen.

Wedstrijdrijders
De wedstrijdrijder’s die zowel deelnemen aan regionale als landelijke wedstrijden, worden getraind en gecoacht door gediplomeerde trainers. De trainingen worden vaak gebruikt als voorbereiding op komende wedstrijden. Het parcours, de beklimming en afdaling vormen een uitgesproken locatie om gerichte en stevige trainingen te doen.

De vrijdaggroep
Op de vrijdagavond kan er getraind worden voor de niveau’s gevorderden tot en met wedstrijdrijders. De nadruk ligt op deze avond op het leren en verbeteren van de techniek. In het eerste gedeelte van het zomerseizoen (april-juni) zal de nadruk liggen op de techniek van het skeeleren. In het tweede gedeelte van het seizoen (juli-september) zullen de trainingen meer in dienst staan van de voorbereidingen op het schaatsseizoen. Naast de aandacht voor techniek wordt er ook tijdens de trainingen tijd gestoken in een afwisseling van interval, sprint en duur-oefeningen

Lid worden?
Kom je bij ons inline-skaten? Word lid van SVU en betaal alleen de jaarlijkse contributie.