Regels ijsgebruik tijdens trainingen

I.v.m. de veiligheid van de rijders zijn er een aantal regels waaraan iedereen zich moet houden.

tijdens trainingen:

1. Het dragen van handschoenen is verplicht en het gebruik van een muziekdrager is verboden.
  2. Zodra de dweilmachine (Zamboni) op het ijs komt verlaten alle rijders/sters onmiddellijk het ijs.
  3. Luister goed naar aanwijzingen van trainers/sters, ijsmeesters en baancoördinatoren.
  4. Bij elke training dienen pylonen op het ijs geplaatst te worden. Zie rooster.
  5. De baan wordt in drie (3)ringen gebruikt:
    1. de binnenste ring voor hen die met SNEL-werk bezig zijn
    2. de 2ering voor hen die minder snel rijden
    3. de ring buiten de pylonen voor hen die rusten. Nooit in groepen naast elkaar, maar achter elkaar zodat je elkaar kunt passeren. Dit geldt voor alle ringen!!
  6. Groepsvorming van meer dan 7 rijders/sters is verboden.
  7. Nooit “blindelings” wegrijden voor een trainingsopdracht, maar KIJK EERST ACHTEROM of je anderen niet hindert.
  8. Geen koppelwedstrijden e.d. als trainingsvorm gebruiken.
  9. Geen starttraining op de wedstrijdbaan. Het starten wordt gedaan op het rechte stuk en niet direct na de bocht dus in het midden aan de buitenzijde van de rechte einden!
  10. Geen wedstrijdgerichte trainingen tijdens een toerschaatsuur. Dus geen starts oefenen!
  11. Tijdig ruimte geven aan rijders/sters die anderen inhalen en dit kenbaar maken.
  12. Als je valt . . .  ROEP dan en houdt je schaatsen naar beneden.

Voor iedereen geldt: geen bidons of schaatsbeschermers op het ijs. Niet zitten op de kussens en nooit met schoenen op het ijs (exclusief jury). Houdt het ijs schoon!