Shorttrack bij SVU

Shorttrack is een mengeling van techniek, behendigheid, tactiek, snelheid en conditie. Dit kun je leren op de trainingen bij de SVU.

Vanaf eind september tot begin maart worden de ijstrainingen gehouden op de Vechtsebanen in Utrecht (Overvecht). Om de conditie ook in de zomer op peil te houden worden er dan loop-, fiets- en inline-skatetrainingen georganiseerd. Tevens bestaan er ’s zomers mogelijkheden om te shorttracken op de ijsbaan in Zoetermeer en/of een zomertrainingskamp te volgen.

Dit filmpje van RTV Utrecht geeft een goede indruk van het shorttrack bij de SVU.

Kinderen

In de schaatsklas shorttrack kunnen kinderen tot en met 11 jaar leren schaatsen, daarna kunnen ze doorstromen naar een trainingsgroep. Op deze trainingen bevorderen de trainer(st)ers spelenderwijs het plezier in het shorttrack en tegelijkertijd proberen ze de prestaties van de diverse trainingsgroepen te verbeteren.

Wedstrijden
Voor zowel de beginners als de gevorderden is het mogelijk om regionaal wedstrijden te rijden. Je kunt dan je eigen prestaties vergelijken met die van andere shorttrackers. Wanneer je tijdens deze regionale wedstrijden voldoet aan de vastgestelde limieten mag je aan de Nationale Competitie deelnemen. Binnen SVU komen diverse shorttrackers uit in de Nationale Competitie en nemen deel aan internationale wedstrijden. SVU heeft aan het begin gestaan van de carrière van bijvoorbeeld Annita van Doorn. In oktober 2012 was zij te gast bij Studio Sport

Lees meer over de shorttrackwedstrijden…

Schaatsbenodigdheden
Als beginnende shorttracker kun je schaatsen op ‘gewone’ noren. Zodra je de slag echt te pakken krijgt, laten deze schaatsen je in de steek. Vanuit SVU is er een mogelijkheid om shorttrackschaatsen te huren of tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Hierdoor kunnen de kosten beperkt blijven. Zoals bij iedere snelheidssport wordt ook bij shorttrack veel zorg besteed aan veiligheid. Shorttrackers dragen in ieder geval een helm, handschoenen en kniebeschermers. Dit kan verder worden uitgebreid met nek- en scheenbescherming, zelfs met onderpakken gemaakt van zeer sterke kunstvezels.

SVU-kleding
Onze vereniging is herkenbaar aan de kleding (blauw/wit). Deze kleding is het gezicht naar buiten toe tijdens trainingen en wedstrijden. De vereniging stelt de basiskleding tegen een geringe vergoeding beschikbaar aan haar leden. Lees meer…

 

Shorttracken iets voor jou?
Shorttrack is voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt. Ben je na deze inleiding enthousiast geworden en heb je belangstelling? Kom dan eens kijken naar een van de trainingen van SVU op de binnenbaan van de Vechtsebanen in Utrecht en oordeel zelf!

Voor meer informatie:  voorzitter-shorttrack@svutrecht.nl of meld je aan

 

Historie shorttrack bij SVU

De SVU is in September 1995 gestart met shorttrack. In 2008 krijgt de sectie Shorttrack de kernsportstatus. Lees meer over de hoogtepunten van het shorttrack bij SVU…

 

Shorttracken clinic voor uw vereniging
Het is mogelijk om een shorttrack clinic te volgen met de leden van uw schaatsvereniging. Dit kan op woensdag tussen 20:45 en 21:50 uur. Hier worden de beginselen van het shorttracken uit de doeken gedaan en worden de rijders in staat gesteld om completere schaatsers te worden.

Meer informatie: Neem contact op met de coördinator van shorttrack.

 

 

Alle nieuwsberichten over Shorttrack