Toerschaatsen

Wil jij gewoon lekker schaatsen, er plezier aan beleven, zonder dat daarvoor direct wedstrijden nodig zijn? Dan is toerschaatsen (ook wel recreatief schaatsen genoemd) bij SVU misschien wel iets voor jou.

Bij toerschaatsen staat dus het plezier in de schaatssport voorop, voor iedereen op zijn eigen niveau. Dat wordt bereikt door:

  • de gezellige sfeer en de sociale contacten, omdat je een individuele sport gezamenlijk doet
  • het bijbrengen/optimaliseren van een goede conditie
  • het bijbrengen/optimaliseren van een goede schaatstechniek.

Tijdens de trainingsuren op het ijs zijn er een aantal goed gemotiveerde trainers die er hun steentje aan bijdragen dat iedereen zijn techniek ziet verbeteren. Dat maakt dat je schaatsen nog leuker gaat vinden.

Onze trainingstijden kun je vinden op https://svutrecht.nl/schaatsen/trainingstijden/

Als je een abonnement hebt op een trainingsuur met trainer is het mogelijk om een extra abonnement te nemen op de donderdag- of vrijdagavond van 19.15 tot 20.15 uur. Op deze beide avonden is er geen trainer aanwezig.

Vanaf nu is het voor toerschaatsers ook mogelijk om wedstrijden te rijden. Door het aanschaffen van een wedstrijdkaart (kosten € 74,00) kun je een heel seizoen meedoen met langebaan en/of marathon wedstrijden. Heb je interesse in een wedstrijdkaart, stuur dan een mail naar langebaan@svutrecht.nl voor meer informatie.

Meer informatie over prijzen van abonnementen klik hier.

Behalve het rijden op het ijs gedurende het seizoen, zijn er ook zomertrainingen specifiek voor toerschaatsers. We gaan dan hardlopen of fietsen. Ook is het mogelijk mee te doen aan inline-skaten om te zorgen dat je weer klaar bent voor de winter.

Wil je meer weten over trimschaatsen bij SVU stuur dan een e-mail naar toerschaatsen@svutrecht.nl . Maar je kan je natuurlijk ook gelijk aanmelden